SIRUPY A LIMONÁDY – AKO VYTVORIŤ TIE NAJLEPŠIE KOMBINÁCIE

Slnečné dni priam lákajú k pohodliu s pohárom chutnej chladnej limonády. Základným komponentom limonády je kvalitný domáci sirup z ovocia a skvelé suroviny. Výroba sirupu je náročná a zdĺhavá, preto Vám odporúčame siahnuť po niektorom z našich sirupov, ktoré rozhodne nájdu svoje miesto pri príprave limonád i ostatných chutných pokrmov. Ak sa vyžívate v experimentovaní, siahnite i po menej známych sirupoch, ako je sirup z bázy či bylinkové sirupy. Predstavia Vám nové a netradičné kombinácie. Chladeným limonádam môžete vždy dodať štýl, ak v kúskoch ľadu necháte zamrznúť bobuľové ovocie – pre nás je letným favoritom červená ríbezľa. Poďme však už na informácie, ktoré potrebujete pri výrobe a podávaní limonád vedieť.

1. Kvalitné suroviny sú absolútnym základom

Nemôžete vytvoriť dobrú limonádu, ak sa hneď na začiatku nespoľahnete na overených hráčov v podobe kvalitných surovín. Najčastejšie sa stretávame s limonádou vytvorenou z citrónovej šťavy. Čerstvo odšťavené citróny sú skvelou zásobou biologicky aktívnych látok, medzi ktorými jednoznačne vedie vitamín C považovaný za mimoriadne silný antioxidant. S jeho pomocou posilňujete imunitný systém, napomáhate zrýchleniu metabolizmu a podporujete vstrebávanie ďalších živín. Na to však potrebujete čerstvú citrónovú šťavu a nie šťavu pochádzajúcu z koncentrátu.

Zvoľte si kvalitné suroviny i v podobe sirupov. Sirupy s prírodným zložením dokážu priniesť do Vašej letnej limonády plnú a výraznú chuť. Ak stavíte na sirupy vyrobené z pravého ovocia, stanú sa skvelým zdrojom antioxidantov a ďalších pre telo prospešných látok.

2. Vytvorte si základný recept na limonádu, ktorý môžete ďalej zlepšovať

Základný recept na limonádu sa skladá z vody (použiť môžete i sódu), citrónov a cukru. Cukor sa však vo vode a sóde zle rozpúšťa, a preto je starým trikom zmiešať cukor a vodu, priviesť k varu a vytvoriť cukrový sirup, ktorý použijete. Tento krok je však zdĺhavý, navyše potom musíte čakať na ochladenie limonády. Naším trikom je použitie sirupu, ktorý je už priamo pripravený na použitie. Experimentovanie so sirupom si užívame i preto, lebo limonádu môžeme pravidelne modifikovať novými chuťami – pokojne zakomponujeme grep s bazalkou alebo padne naša voľba na chuť egrešov a kamiliek. Náš pôvodný recept s citrónovou šťavou a sódou tak môžeme stále vylepšovať vďaka chutným sirupom.

3. Neskladujte limonádu dlhšie ako 7 dní

Vytvoriť si veľký objem limonády a mať na pár dní pokoj od prípravy znie rozhodne lákavo. Nikdy však neskladujte limonádu dlhšie ako 7 dní. Zároveň nezabúdajte, že počas tejto doby by mala byť Vaša domáca limonáda uložená v chladničke. Staviť môžete i na vytvorenie zmesi, ktorá Vám prípravu domácej limonády uľahčí – zmiešajte citrónovú šťavu so sirupom a každý deň doplňte túto zmes vodou alebo sódou. Získate tak rýchlo čerstvú limonádu každý deň.

4. Limonáda chutí lepšie so snackom

Domáca limonáda s ovocným sirupom a možno i štipkou zázvoru je naozaj lákavou voľbou. Doplňte ju počas stretnutí s priateľmi chutnými dobrotami. K limonáde sa najlepšie hodia slané lahôdky a pochutiny- napríklad tradičné praclíky. Staviť môžete i na zdravšiu alternatívu v podobe orechov. Ak milujete pikantné jedlá, s limonádou si najlepšie rozumejú pikantné nátierky na chlieb alebo na slané sušienky. Možností, ako experimentovať s dobrotami k limonáde, je množstvo. Zamerať sa môžete i na ovocný sirup, ktorý do limonády pridávate. Mätový sirup s limetkou si skvelo rozumie napríklad s čokoládou a zmrzlinou.

Vytvorte si toto leto svoju obľúbenú limonádu s použitím lahodných sirupov. Leto bude tak oveľa chutnejšie a lahodnejšie. Základom kvalitnej limonády sú vždy dobré suroviny.

  našej práce

Na šťavnatú
  

Kontakt
chevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram