AKO VYBRAŤ NAJLEPŠÍ OVOCNÝ SIRUP

Dnes sa viac ako kedykoľvek predtým zameriavame na stravu. Je pre nás dôležité, čo si naložíme na tanier i z čoho pozostáva náš pitný režim. Ešte väčšiu obozretnosť venujeme jedlám našich detí. A tak prichádzame na to, že potraviny, ktoré sa bežne vyskytujú na pultoch obchodných centier, nám nevyhovujú. Ovocné sirupy zažívajú svoj veľký návrat a ich nepopierateľnou výhodou je fakt, že je možné ich zakomponovať do množstva lahodných pokrmov a nápojov. Ako vybrať kvalitný ovocný sirup, ktorý bude naozaj prinášať skvelú chuť a zároveň bude zloženie viac ako len prijateľné? Dnes sme si pre Vás pripravili súbor našich overených tipov, ktoré Vám pomôžu nájsť svojich šampiónov na poli ovocných sirupov.

1. Žiadne koncentráty – len čisté a poctivé ovocie

Ak sa rozhodneme kúpiť si ovocný sirup, logicky od zloženia očakávame, že sa v ňom bude ovocie nachádzať. Samozrejmosťou je, že bude stáť na prvom mieste. Veď v ovocnom sirupe hľadáme najmä kvalitné ovocie, ktoré dodá skvelú chuť a prispeje i svojou zásobou vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Vo väčšine prípadov dostávame poriadnu nálož cukru a koncentrátov, ktoré sa vyznačujú mizivou nutričnou hodnotou pre náš organizmus.

A preto naša prvá rada na poli výberu ovocných sirupov znie – zvoľte si vždy produkt, ktorý čerpá svoju chuť zo skutočného ovocia a korenín. Koncentráty sú šikovná náhrada, ako získať viac za menej. Rozhodne však nie sú ingredienciou, na ktorú by ste sa chceli spoliehať a dobrovoľne ju volili pre seba a svojich blízkych. Ovocný sirup vyrobený z pravého ovocia sa Vám odvďačí oveľa premyslenejšou a lákavou chuťou. Nechajte sa pri výbere viesť po stopách skutočne šťavnatých plodov prírody.

2. Bez konzervantov, dochucovadiel a zbytočných chemických prísad

Už sa Vám niekedy stalo, že ste v potravinách študovali zloženie produktu a pripadali ste si ako na hodine chémie? Nuž, na tom nie je nič čudné. Chémia nás sprevádza celým potravinárskym priemyslom, pretože umožňuje dodanie chuti, vône a zároveň stabilizáciu každého produktu, ktorý chráni pred skorým pokazením. Ako to dokázal potravinársky priemysel pred érou chemických látok?

Jednoducho. Dával prednosť overeným postupom pri výrobe ovocných sirupov, ktoré si zachovávali svoju biologickú hodnotu, boli plné skvelých látok prospešných pre organizmus. Dnes už nenájdeme v umelých sirupoch zásobu antioxidantov a vitamínov. A práve preto je potrebné vyberať si ovocné sirupy, ktoré ostávajú verné šetrnému spracovaniu a kvalitným surovinám nevyžadujúcich ďalšiu nálož chemických opatrení. Lahodná chuť je dosiahnutá s pomocou pravých prísad, ako je ovocie, koreniny a bylinky.

3. Spoľahnite sa na šetrné pasterizovanie

S objavením procesu s názvom pasterizácia sa začalo ľudstvu oveľa jednoduchšie dýchať. Objavili sme možnosť, ako zachovať produkty oveľa dlhšie zdravotne nezávadné. Stále častejšie sa však objavujú otázky, či je pasterizácia vhodným krokom pri ošetrení potravín. Vynárajú sa hlasy o ničení biologicky aktívnych látok a vytváraní potravín bez výživovej hodnoty. Každý extrém je zlý. My odporúčame zvoliť si zlatú strednú cestu a zamerať sa na produkty, ktoré prešli šetrnou pasterizáciou. Tak získavate istotu, že produkt je ošetrený a zároveň v ňom neboli zničené hodnotné látky v podobe vitamínov a antioxidantov.

Dnes potrebujeme sledovať zloženie potravín. Najnovšie vedecké výskumy ukázali, že naše potravinové voľby ovplyvňujú fyzické a psychické zdravie. Preto je dobrým krokom vyberať si len tie najkvalitnejšie ovocné sirupy, ktoré potešia chuťové poháriky i ostatné bunky nášho tela zároveň.

  našej práce

Na šťavnatú
  

Kontakt
chevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram